primera edició de Read or Die

Agafin agendes: aquest cap de setmana arriba la primera edició de Read or Die, una fira amb estands, xerrades i accions que s’allargarà del 27 al 29 de novembre. Clarament internacional, l’esdeveniment convida editorials i empreses de tot el món amb dues característiques comunes: la vocació independent i l’ús, reivindicació i amor pel format paper.

maqueta-publicacion-_7

En el marc de la fira, The Folio Club editarà un llibre sobre pràctiques artístiques i sobre el futur del format paper. Una mena de versió tangible dels temes que s’anirà parlant.

L’oferta de participants és eclèctica, tant geogràficament com pel que fa als productes que ofereixen. Vindrà, per exemple, l’editorial de fotollibres Cafe Lehmitz, natural de Colònia, que incorpora a la plantilla perles com els Afronauts de Cristina de Middel o un parell de volums del sud-africà Pieter Hugo (dos artistes que, per cert, han exhibit les seves creacions a la Fundació Foto Colectania). O The Outpost, una revista de Beirut d’estètica impecable que analitza el món àrab i s’autodefineix com “a magazine of possibilities”. Disarming Design és una companyia de disseny inclusiu que elabora i distribueix productes des de Palestina, els suecs B-B-B-Books se centra en llibres de fotografia, els madrilenys RV.Papers es fixen en l’art contemporani i el disseny espanyol i la berlinesa Gestalten té un catàleg de més de 600 llibres sobre cultura contemporània.

Participants d’aquests i altres projectes exhibiran les seves obres i debatran sobre noves pràctiques de difusió i de treball, sobre la creació de llibres o sobre col·leccionisme. Destaquem amb cert fervor la taula rodona sobre edició independent i política que se celebrarà divendres a les 21:15; hi participaran representants de RV. Papers, B-B-B-Books, The Outpost i Disarming Palestine. Tot plegat entre les quatre parets de The Folio Club, una impremta que aposta per projectes amb identitat pròpia i que funciona, també, com a plataforma de difusió de l’edició independent i les meravelles del sector gràfic.

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Comenta

Categoria: Breus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>