cap de setmana de literatura independent

Sempre passa igual: hi ha caps de setmana que passen sense pena ni glòria i n’hi ha que estan replets d’activitats. També passa que quan vols vida hiperactiva és quan no hi ha res i quan tens ganes de dormir tot va al revés, però això ja és qüestió de queixes esportives i vanes naturaleses humanes. Aquest cap de setmana és dels segons i ens el prendrem amb l’alegria amb la que entomem els primers: en l’àmbit de les lletres, podeu compartir cotxe o agafar el tren i plantar-vos al Liberisliber de Besalú o optar pel metro i passejar per la Fira del Llibre Independent Autoeditat (FLIA), a la plaça Sóller de Barcelona.

liberisliber1

El cartell d’enguany del Liberisliber de Besalú.

Des de La Garrotxa, la sisena edició de Liberisliber promet dos dies d’edició independent, amb paradetes i saraus diversos. D’entre les nombroses activitats, destaca la presentació de Torero d’hivern a càrrec de l’autor —Miquel Adam— i l’Albert Forns (3/10, 12 h) o l’escaramussa poètica entre Susanna Rafart, Jaume C. Pons Alorda, Anna Gual, Salem Zenia, Lucia Pietrelli i Lluís Riera (3/10, 18.30 h). No negarem, però, que el més recomanable és deixar-se endur per les ofertes de la marea editorial (Raig Verd, Edicions de 1984, Labreu, Males Herbes, Adesiara, Alrevés, Jekyll & Jill o Godall, entre d’altres) i parar a fer un bon menú a algun dels restaurants de la vila.

Des del barri de Porta, a Barcelona, la Fira del Llibre Independent Autoeditat simbolitza l’independència d’allò independent. Si el Liberisliber presenta bona part de la xarxa d’editorials independents del territori, la FLIA s’inclina pels fanzíns, els llibres fets a mà i altres projectes més alternatius. Nascuda a Buenos Aires durant la dècada dels 2000, la FLIA va expandir-se per l’Amèrica del Sud fins a arribar a la seva primera parada europea: Barcelona. La tercera edició que se celebra a la ciutat comtal presenta, entre d’altres, les cobertes femenines de Honolulu Books, les peripècies de Llibres Artesans o el material eclèctic de Bad Weather Press. I també hi haurà mitja desena d’activitats, com una xerrada sobre el cas MACBA, una sobre el quiosc okupat a la plaça Revolució de Gràcia i una xerrada sobre Porta a càrrec del president de l’associació de veïns i veïnes del barri. Llarga vida!

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Comenta

Categoria: Breus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>