setmana de la literatura txeca a La Calders

Milan Kundera, Franz Kafka o Rainer Maria Rilke són, possiblement, alguns dels noms clàssics més coneguts de la literatura txeca. Com que no en sabem gaires més, i per tal d’aprofundir en el tema, la Llibreria Calders organitza quatre dies dedicats a les lletres d’aquesta zona del planeta. Totes les activitats són a les 19.30 h i s’acompanyen de diverses taules parades amb obres de o sobre literatura txeca.

Taula parada.

L’esdeveniment s’inicia el dimecres 16 amb la presència d’Eduardo Mendoza, que no és txec però sí que és l’últim guardonat del premi Franz Kafka, guardó que atorga la Societat Franz Kafka de Praga. L’objectiu del premi, segons expliquen els seus fundadors, és premiar escriptors contemporanis l’obra dels quals s’adreci a lectors de qualsevol origen. S’entrega des del 2001 i l’han guanyat personalitats com Philip Roth, Elfriede Jelinek, Harold Pinter o Amos Oz. A l’acte hi assistirà evidentment Eduardo Mendoza i serà cosa oficial, perquè també hi aniran l’ambaixadora txeca i el diretor del Centre Txec de Madrid

L’endemà, dijous 17, l’escriptora Radka Denemarková presentarà El dinero de Hitler juntament amb la professora Tamara Djermanovic i Joan Tarrida, l’editor de Galaxia Gutenberg.

acfc3ac76c008ad0e93b20bbcac61df4

(c) Jiri Sliva

Cal destacar la taula rodona sobre clàssics contemporanis txecs que tindrà lloc el divendres 18, i a la qual participaran altre cop el director del Centre Txec de Madrid, l’escriptora Monika Zgustova, l’escriptor Borja Bagunyà i l’editor Luigi Fugaroli, de La Fuga Ediciones. De fet, La Fuga va publicar el passat mes de març la Historia del Partido del Progreso Moderado Dentro de los Límites de la Ley de Jaroslav Hašek. Finalment, el cicle comença i acaba amb el gran dels grans: el dissabte 19, Feliu Formosa i Ivan Benet debatran sobre com traduir i adaptar Franz Kafka al teatre.

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Comenta

Categoria: Breus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>