mo n’anem al festivaletteratura

Dels pròxims 3 al 7 de setembre, servidores serem un dels blogs col·laboradors del Festivaletteratura de Màntua, una població de 50.000 habitants de Llombardia. Màntua és famosa per ser l’escenari de l’òpera Rigoletto de Verdi i per exquisideses gastronòmiques com el Rissotto alla Pilota. També porta uns quants anys sent l’escenari del Festivaletteratura, que uneix lletrats de tot el globus terraqüi per parlar de literatura passada, present i futura.

9263_10154365323875058_1940826487475612642_n

D’entre els noms que ja coneixem, s’hi troben escriptors com el novaiorquès Teju Cole, a cavall entre Nigèria i els EUA, que parlarà (diversos cops) sobre manifestacions culturals contemporànies i sobre les seves dues ciutats: Lagos i Nova York. De fet, Cole participa al projecte Le Pagine della Cultura, que cada matí portarà un escriptor internacional a debatre sobre la premsa del dia, amb l’objectiu d’oferir veus i visions ben particulars i ben diverses. El primer serà el nigero-americà, però el seguiran l’escriptor croat Jurica Pavičić, la india Lavanya Sankaran i Adriana Lisboa, premiada escriptora brasilera.

Hi assistiran perles de la talla d’Aleksandar Hemon (un dels grans referents de la literatura bòsnia, tot i que escriu en anglès i viu a Chicago), l’escriptora palestina Suad Amiry (autora, entre altres coses, de No hay sexo en Ramallah), l’estimat i entranyable Colm Tóibín (que té llar al Pallars Jussà) o el rus Vladimir Sorokin, que parlarà dels fantasmes de la Mare Rússia. També hi faran presència NoViolet Bulawayo (de Zimbabwe, que reclama la necessitat de retornar el nom a les coses), el consagradíssim Claudio Magris, les coses útils i inútils de Nuccio Ordine i l’escriptora turca Elif Shafak, l’última novel·la de la qual, Honor, aprofundeix en els rols de gènere en el món islàmic.

Xerrades temàtiques sobre la cultura a Internet, cicles sobre narrativa palestina, conferències sobre perles del passat (Virginia Woolf o Simone Weil, entre d’altres), llibreries portàtils i històries transdisciplinàries diverses completen el conjunt de la programació d’aquest any. Senyors i senyores, COSA MOLT FINA.

FacebookTwitterGoogle+Compartir

També pot interessar-te...

  • “Hello, thank you for inviting me! Mantova is… okay!” Gary Shteyngart al Festivaletteratura, davant d’una multitud de mantovans escèptics Ha arribat l'octubre, i amb ell l'incertesa de la vida post-universitària. Nosaltres fem el que podem: algunes s'han integrat amb dignitat al món pseudolaboral, algunes alimenten la bohèmia barcelonina a ritme de…
  • Tot i que ha confessat que en cas contrari hagués estat dormint, el novaiorquès d’origen nigerià Teju Cole s’ha presentat a les 9h del matí a la Piazza Leon Battista Alberti per tal de comentar alguns articles del dia. La conferència forma part del cicle Le Pagine della Cultura, que cada matí…
  • Desdemona ascolta le storie dolente e avventurose di Otello e se ne innamora. Otello ascolta le bugie di Jago sul tradimento di Desdemona e vuole crederci. L'amor ens il·lusiona més sempre que hi ha una trama complicada i un punt de drama, dificultats i malentesos. És per això que Shakespeare…
  • En Teju Cole ha començat la seva conferència real, a les 10h del matí, repetint la brometa que no és un early-riser: realment, li agrada dormir. Ell i l’escriptor italià Diego De Silva han comentat l’obra de Cole en una xerrada anomenada “Le mie città”, en honor a Nova York…
  • Anna Rusconi, Matteo Colombo, Isabella Zani. Podria ser una sèrie de policies o l'enumeració de tres autors reconsagrats. Però no. Són els tres últims traductors a l'italià de The Catcher in the Rye que aquest matí de dijous 4 de setembre han compartit amb nosaltres el fruit de la seva…

Comenta

Categoria: Breus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>