the sound and the fury, ara en color

The Folio Society acaba de publicar la primera edició en color de The Sound and The Fury. Pel mòdic preu de 225 lliures, podreu gaudir del que Faulkner realment volia: una edició que separi per colors els diversos lapses temporals de la més densa de les novel·les modernistes, de manera que l’obra sigui més entenedora pels lectors.

Tant ens fa que l’obra sigui més entenedora o no, però celebrem eufòricament que The Folio Society hagi decidit, ara que els temps moderns ho permeten, complir explícitament els desitjos de l’autor. Editar el modernisme americà tenint en compte tots els intríngulis del modernisme americà és car i complicat. I posem-nos seriosos perquè aquesta nova edició de The Sound and The Fury és cosa molt, molt fina: en un article a LA Times, Carolyn Kellogg explica que la novel·la consta de 14 colors diferent, una llegenda que diu a quin període temporal pertany cada color, òbviament tapa de pell, un estoig per guardar el llibre i un volum addicional amb comentaris.

Els nombrosos socis d’Els de dalt estem pensant en organitzar un Verkami i inaugurar la nostra biblioteca amb tal preuada obra d’art. De moment, però, fullegem utòpicament els llibres editats per The Folio Society. Fundada el 1947 per Charles Ede, el lema d’aquesta editorial és que els grans clàssics literaris no només han de ser espectaculars a nivell de contingut sinó també a nivell físic: d’aquí les edicions acuradíssimes, les il·lustracions impecables, els fantàstics resultats. Elitisme? Tot i estar ben lluny del “barat i universal” d’editorials com l’alemanya Reclam (en els quals s’inspira, ens atreviríem a dir, la nova col·lecció d’Austral Básicos, grans clàssics a 2,95), els llibres de The Folio Society volen ser “beautiful and affordable”. De fet, exceptuant l’obra de Faulkner, que deuria ser una tragèdia grega a nivell d’impressió, les seves edicions no passen de les 30 lliures. Nosaltres ens ho comprariem tot, però sospitem que encara ens queden molts anys de pràctiques.

FacebookTwitterGoogle+Compartir

Comenta

Categoria: Breus

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>